lørdag den 21. januar 2012

kvashegn

- omme i mit rodehjørne blev det ikke til i dag pga vejret. Kirsebærtræerne var ellers fældet og vejledningen fundet; men det må så blive senere.

I dag vil gerne prøve at beskrive stauden brandvortemælk, på latin Euphorbia griffithii dixter,  som jeg holder meget af. Grunden til, at jeg tager den frem her i januar, er, at dens røde  skud allerede nu er fremme.


 I plantekatalogerne står der, at den blomstrer maj-juni; men allerede sidst i april sidste år blomstrede den på livet løs.

Nogle bryder sig måske ikke så meget om dens dramatiske, orange blomster; men jeg synes nu, den kan sammensættes med en mangfoldighed af planter . Her ses den tættere på. Fireglow breder sig en del med udløbere, dog uden at invadere andre stauder, mens denne variant holder sig mere samlet.


Når vi når ind i august, falmer både blomster og blade; men den fungerer netop derfor udmærket som en rolig baggrund for sensommerblomstrende buske og stauder. Man kan lige ane den i øverste højre hjørne bagved den brune fingerbølblomst på det næste billede. Med et klik på billedet ser man den tydeligt.3 kommentarer:

 1. Jeg har også fireglow, den er godt nok lidt krads i blomsterfarven, men løvet er meget smukt, synes jeg.

  SvarSlet
 2. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the website
  is also really good.

  Stop by my web page :: click here

  SvarSlet
 3. rosacea specialist Binghamton

  My web page ... laser treatment rosacea Dubois

  SvarSlet