helleborus

Her i weekenden kørte vi en tur til København med de julegaver, som vores julegæster ikke kunne slæbe med på togrejsen hjem. På vejen tog vi en afstikker til Skælskør for at se på juleroser - ja, det kalder jeg dem, selvom 90 % var påskeklokker. Vi har i forvejen mange i haven, men der kan altid blive plads til flere. Jeg kunne ikke stå for denne fregnede enkeltblomstrende variant.


De fyldte har vi ikke haft så længe i haven, at der endnu har vist sig frøplanter omkring dem, så jeg investerede i 3 forskellige. Den første var mere gullig/limegrønlig i farven i fredags. Nu er den vel nærmest cremefarvet, men køn alligevel.


De sidste to minder om hinanden i bladform, men varierer i bundfarve. Den lyserøde synes jeg er enormt feminin.Nu får de lov at blomstre af i drivhuset, inden de bliver plantet ud. Vi plejer at plante dem i skovmuldsagtig jord og give dem noget kalk hvert år; men i Spiren brugte de jord med et reaktionstal omkring 6, og det er vel temmelig lavt.

Jeg skulle lige checke, om der var sket noget med troldnødden, mens vi havde været væk. Det var der; men man skal tæt på med kameraet for at fange blomsterne.


Kommentarer

 1. Det er først den sidste tid jeg for alvor har fået øjnene op for Helleborus.
  Jeg har aldrig set dem fyldte. Men hvor er det bare nogle små skønheder. Sådan nogle tror jeg faktisk godt jeg kunne tænke mig i min have ;-D
  Tror måske bare det vil være svær at beslutte sig for, hvilke det skulle være.
  Havehilsner fra Marianne.
  Ps. Hvis jeg ikke allerede har lagt dig på min blogliste, vil jeg bestemt gøre det nu.

  SvarSlet
 2. Det er nogle skønne helleborus, du har fået fingre i. Jeg var hos Spiren sidste forår, men jeg må derned igen. Den lyserøde er bare gudeskøn. Den vil jeg gå på jagt efter, når jeg lander hos Spiren. Lyserød af misundelse!! :0)

  SvarSlet
 3. Det er nogle helt vidunderlige varianter du viser her - det bliver så smukt i din have.
  Tillykke med dem.
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Nøj hvor bliver jeg bare misundelig, du har fundet nogle rigtig smukke, må jeg sige.
  Min rhododendronfane er lagt på nu, så hvis du har tid, kan du roligt gå i krig med den :o)

  SvarSlet
 5. hvor er de smukke. jeg har selv bestilt en halvfyldt rosa og en næsten sort hjem fra Holland. Glæder mig til at få dem hjem. Anne Gine

  SvarSlet
 6. åh juleroser/påskeklokker er så smukke. Jeg elsker dem bare, det var måske gartneri spiren i var forbi ;)

  SvarSlet
 7. Skønne påskeklokker! Ihh, jeg kunne også godt tænke mig nogle flere end den enlige hvide julerose, jeg har - og det måtte meget gerne være en af de skønne fyldte, og gerne den lyserøde :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Hvor er det nogle skønne eksemplarer, som du har fået.
  Og det frister godt nok mere og mere, at skulle en tur omkring Gartneri Spiren, måske sku' jeg ...

  SvarSlet
 9. ja, det var naturligvis Spiren, vi besøgte. Det er nok ikke helt højsæson endnu; jeg mener, de på hjemmesiden skriver, at de har festival engang i marts. Men der var så mange i blomst, at vi gik en del runder, for mange efter Sørens mening, før vi bestemte os.

  SvarSlet

Send en kommentar